Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Čustva – ogledalo naše duše

4. 4. 2016 ob 17:30 do 19:30

Pravijo, da so čustva dobra ali slaba. Jaz pa pravim, da čustva samo so. Niso dobra ali slaba. So takšna, ob katerih se počutimo prijetno. In takšna, ob katerih se počutimo manj prijetno. A ravno ta so tista, ki nam nosijo sporočila in nas opozarjajo, da je treba nekaj spremeniti. Kadar jih gledamo v tej luči, lahko vsako čustvo prepoznamo kot dobro.

Ste se kdaj vprašali, kako in zakaj čustva pravzaprav sploh nastanejo? Zdi se, da so avtomatična in da jih sproži nek zunanji dejavnik. Pa ni tako. Sprožimo jih mi sami. A se pogosto tega ne zavedamo in imamo zato včasih občutek, da nas ugrabijo. Prav zavedanje in upravljanje s čustvi pa predstavlja eno od poti, ki vodijo k boljšim medsebojnim odnosom, manj stresnem življenju in nam pomagajo obnoviti občutek notranjega miru, ki smo ga nekoč, kot otroci, že poznali.

Namen delavnice je udeležencem dati orodja, ki jih lahko uporabljajo v vsakodnevnem življenju, zato bo delavnica praktične narave. Teoretične podlage bodo podprte s praktičnimi vajami, ki bodo udeležence spodbujale k raziskovanju nastanka čustev, pojasnile povezavo med mislimi, čustvi in vedenji ter jim omogočile, da spoznajo različne tehnike za opuščanje čustev.

Vsebina delavnice:

  • proces nastanka čustev,
  • prepoznavanje in sprejemanje čustev,
  • zatiranje čustev in načini, ki nam omogočajo, da ta proces prepoznamo pri sebi,
  • ustrezno in neustrezno izražanje čustev v partnerskem in drugih odnosih,
  • opuščanje čustev iz preteklosti, ki nam ne služijo več.

Prijavite se na petra@mestoznanja.si ali na telefon 031 535 776.

Podrobnosti

Datum:
4. 4. 2016
Čas:
17:30 do 19:30
Dogodek Category:

Prizorišče

Kranj
Ljubljanska cesta 30, Labore
Kranj, Slovenija