Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Prepričanja – služijo ona meni ali jaz njim?

26. 5. 2016 ob 17:30 do 19:30

Ne glede na to, kakšna prepričanja imamo, vplivajo na naše razmišljanje in posledično na naše vedenje. Si predstavljate, da ne verjamete v svojo lepoto? Da razmišljate, kako srečni ste lahko, da se sploh kdo zmeni za vas? Pomislite, kakšen vpliv bo to imelo na vaše življenje. Boste srečni? Si boste upali postaviti meje? Odgovor bo težko pritrdilen.

Občutki in iz njih izhajajoče misli, kot so: »Nisem dovolj dober, uspešen, lep, itd.« »Ne zaslužim si biti ljubljen in srečen,« »Nisem pomemben,« »Le če bom ustregel drugim, si zaslužim, da sem ljubljen,« »Ne smem pokazati žalosti,« in še bi jih lahko naštevala, so rezultat globo zakoreninjenih prepričanj. Prepričanj, ki smo jih razvili že v otroštvu. Pravijo, da tam nekje do 7. leta starosti. S seboj pa jih nosimo do smrti. A le, če jih ne ozavestimo.

Zgoraj omenjenim prepričanjem pravimo omejujoča, saj nam preprečujejo, da živeli radostno in polno življenje. A obstajajo takšna, ki nas podpirajo, pa čeprav se jih morda ne zavedamo.

Namen delavnice je udeležencem dati orodja, ki jih lahko uporabljajo v vsakodnevnem življenju, zato bo delavnica praktične narave. Teoretične podlage bodo podprte s praktičnimi vajami, ki bodo udeležence spodbujale k raziskovanju svojih misli, prepoznavanju prepričanj, krepitvi pozitivnih in spremembi omejujočih prepričanj.

Vsebina delavnice:

  • proces nastajanja prepričanj in osvetlitev njihovega vpliva na naše življenje,
  • 6 najpogostejših omejujočih prepričanj,
  • načini za prepoznavanje globoko zakoreninjenih prepričanj,
  • koraki za spremembo prepričanj, ki nam ne služijo,
  • razlogi, zaradi katerih se nekaterim omejujočim prepričanjem ne želimo odreči,
  • prepoznavanje in jačanje prepričanj, ki nam koristijo.

Prijavite se na petra@mestoznanja.si ali na telefon 031 535 776.

Podrobnosti

Datum:
26. 5. 2016
Čas:
17:30 do 19:30
Dogodek Category:

Prizorišče

Kranj
Ljubljanska cesta 30, Labore
Kranj, Slovenija