8 misli, ki jih beremo in slišimo neštetokrat …

… a dobijo svoj pomen šele, ko jih notranje dojamemo, ko zavibrirajo z nami in se zavemo, da predstavljajo resnico.

  1. Vedenje in govorjenje drugih ne govori o meni, temveč le o njihovi percepciji sveta in dogodkov, del katerih so.
  2. Sami si izbiramo srečo ali nesrečo. Obe sta rezultat našega dojemanja sveta in dogodkov, del katerih smo. Obe sta rezultat našega mišljenja, nad katerim imamo kontrolo le mi. Izbiranje svojih misli je nekaj kar je vedno bilo in vedno bo le naše.
  3. Vsi smo enako pomembni, ne glede na spol, starost, raso, versko izpoved, izobrazbo, pretekle izkušnje, želje in ambicije za prihodnost. Vsi smo tu z namenom, ki nam je znan ali pa morda neznan. Tu smo in zato smo pomembni. Če naše življenje ne bi imelo nekega globljega pomena, potem ne bi bili tu. Tako enostavno je.
  4. Pravica do radostnega in notranje mirnega življenja je pravica, ki nam je podarjena že ob začetku našega obstoja. Pravica do radostnega in notranje mirnega življenja ni nekaj, kar bi si morali prislužiti ali nekaj, za kar bi se morali boriti.
  5. Strah ni nič drugega kot nezaupanje v svojo sposobnost, da bomo preživimo ne glede na vse okoliščine, v katerih se bomo znašli tekom svojega življenja.
  6. Svoje vrednosti si ni potrebno prislužiti s tem, da bi iskali odobravanje drugih. Naša vrednost nam je podarjena in naša naloga je, da se zavemo, da je vrednost nekaj, kar nam ne more dati ali vzeti nihče, razen nas samih.
  7. Poiščite smisel svojega življenja in živeli boste polno in navdihujoče življenje.
  8. Vsak dan je lahko lep, če iščemo lepoto v vsem, kar nas obdaja. Zato nikoli ne prenehajte iskati. Lepoto namreč lahko najdemo v vsem in v vsakomur.

Z ljubeznijo.

Petra