Cilji ali jutri pa čisto zares začnem …

… jesti zdravo. Teči. Več brati. Vsakodnevno meditirati. Raziskovati svoja negativna prepričanja. Se uriti v boljši komunikaciji. Izboljševati svoje odnose z drugimi. In razmišljati o svojih željah in ciljih. No, ker se ravno bliža novo leto, lahko ta jutri spremenim v 1. 1. 2016. 14 dni »gor ali dol«. Mar ne?

Ja, najbolje bo tako. Začnem 1. 1. 2016. Novo leto, nov začetek. Zadnjih nekaj dni starega leta si še lahko privoščim malo razvajanja. Saj pravijo, da tako kot se leto začne, tako se konča. Torej res začnem takrat. Disciplinirano.

Verjetno bo v prvih nekaj dneh novega leta še veliko obiskov. Vprašanje, ali bom imela čas in priložnosti, da se držim postavljenih ciljev in zaobljub. Mogoče bo najbolje da začnem s ponedeljkom. Ja, 4. 1. 2016 bom začela. Takrat pa res.

Tako nekako poteka moj notranji dialog. Kako pa vaš?

Naše misli švigajo sem in tja. Včasih tako hitro, da se jih sploh ne zavedamo. Ustavimo se za trenutek ob njih. Vzemimo si čas, papir in svinčnik in jih beležimo. Čim večkrat. Ni treba veliko. Nekaj minut. Na ta način se jih bomo počasi, a vztrajno zavedeli. In ugotovili, kako hitro lahko sklenemo dogovor sami s seboj o odlašanju. In s tem potrdimo, da je na naše cilje še vredno malo počakati. Je res?