sreča

Eksperiment z baloni ali kako najti srečo

Čudovita zgodba, ki priča kako malo je včasih potrebno za lepši dan. 🙂

Eksperiment z baloni

Nekoč je se skupina 50 ljudi udeležila seminarja. Naenkrat je govornik prenehal govoriti in prisotne povabil k skupinski vaji. Vsakemu je dal balon in jih prosil naj nanj s flomastrom napišejo svoje ime. Potem so zbrali vse balone in jih odnesli v drugo sobo.

Udeležence so pustili v sobi z baloni in jih prosili naj poiščejo balon s svojim imenom. Na razpolago so imeli 5 minut. Mrzlično so iskali balon s svojim imenom, se zaletavali drug v drugega in se odrivali. Situacija je bila kaotična. Po preteku 5 minut ni nihče našel balona s svojim imenom.

Sedaj so prosili vse udeležence naj naključno vzamejo en balon in ga dajo osebi, čigar ime je bilo na njem zapisano. V nekaj minutah so imeli vsi udeleženci svoj balon.

Govornik je spregovoril – natančno to se dogaja v našem življenju. Vsi mrzlično iščemo srečo vse naokoli, ne vedoč kje bi jo našli. Naša sreča se skriva v sreči drugih ljudi. Podarite srečo drugim in pritegnili jo boste v svoje življenje. In to je namen našega življenja.


Original, zapisan v angleškem jeziku najdete na spletni strani https://leadingpersonality.wordpress.com/tag/motivational-story/.