Prisluhnimo intuiciji

Prisluhnimo intuiciji in poiščimo odgovore v sebi

Zagotovo ste že kdaj koga slišali reči, da se odgovori na vsa vprašanja skrivajo v nas. A kje jih iskati? Kako se dokopati do njih? In kako vedeti, ali so pravi? Prisluhnimo intuiciji in slišali jih bomo. Še več, vedeli bomo, da so pravi.

Odgovori, ki se skrivajo v nas, so pravzaprav naša intuicija. So notranje vodstvo, ki ga včasih slišimo glasneje, spet drugič tiše in smo ga včasih pripravljeni upoštevati, včasih pa tudi ne. Pa vendar se, vsaj sodeč po besedah tistih, ki pridejo na terapijo, pogosto sprašujemo, kako to vodstvo prepoznati, kako poiskati te odgovore v sebi.

Prisluhnimo intuiciji s pomočjo HSE coachinga.

V tokratnem zapisu vam bom zato v nekaj korakih predstavila postopek, ki sem ga prepoznala kot koristnega in je pravzaprav nekoliko prirejen po tehniki Quietness (tišina), ki se uporablja pri HSE coachingu.

  1. Poiščimo tih in miren prostor.
  2. Osredotočimo svojo pozornost na dihanje. Opazili bomo, da je med izdihom in naslednjim vdihom kratek trenutek tišine, mirnosti. Svojo pozornost usmerimo na ta trenutek tišine.
  3. Opazili bomo, da bolj ko mu posvečamo pozornost, daljši postaja. Še naprej ohranjajmo pozornost na trenutke tišine med izdihom in naslednjim vdihom.
  4. Ne poskušajmo izriniti misli iz uma, te bodo stalno prisotne. Ko prepoznamo, da se osredotočamo nanje, le preusmerimo svojo pozornost nazaj na trenutke tišine med izdihom in naslednjim vdihom.
  5. Ko ob ohranjanju pozornosti na tišino začutimo popolno mirnost in spokojnost, v mislih postavimo vprašanje, na katero želimo prejeti odgovor, svojo pozornost pa še naprej ohranjajmo na trenutkih tišine med izdihom in naslednjim vdihom.
  6. Ostanimo mirni in spokojni ter počakajmo, da prejmemo odgovor.

Prisluhnimo intuiciji, a bodimo nenavezani na rezultat. Tudi če ne slišimo ničesar, je to pravzaprav že odgovor.

Prisluhnimo intuiciji

Verjamem, da odgovori na vsa naša vprašanja pridejo na plano šele v tišini našega uma.

Pri izvedbi postopka je pomembna nenavezanost na rezultat. To pomeni, da si sicer odgovora želimo, vendar pa zmoremo sprejeti tudi to, da ga ne dobimo. Če je želja prevelika, se lahko zgodi, da bomo odgovor skušali izsiliti, vendar ta ne bo izhajal iz intuicije, temveč bo plod našega uma. Zaupajmo, da bomo odgovor dobili, ko bo pravi čas za to. Morda bo to v prihodnjih minutah, urah ali dneh, morda nikoli. Tudi to, da ga ne prejmemo, je pravzaprav odgovor, ki nam sporoča, da morda še nismo pripravljeni nanj.

Včasih se zgodi, da si odgovor resnično želimo prejeti in težko ohranjamo nenavezanost. Če bomo pri sebi prepoznali to, premislimo, čemu je tako. Kaj verjamemo, da bomo z odgovorom prejeli in kaj, če odgovora ne prejmemo? Čemu je pomembno, da ga prejmemo? Se zmoremo soočiti s tem, da ga ne?

S pomočjo odgovorov na ta vprašanja bomo pogosto ugotovili, da pravzaprav želimo prejeti točno določen odgovor, takšnega, za katerega verjamemo, da je pravi. Takrat nismo pripravljeni poslušati intuicije, zato je smiselno najprej spoznati, čemu želimo prejeti točno takšen odgovor, poiskati način, da opustimo navezanost bodisi preko samoraziskovanja, HSE coachinga ali katerega od drugih načinov, in šele nato ponovno iskati odgovor na svoje vprašanje.

Z ljubeznijo. ♥

Petra