sestavljanja

Sestavljanka, ki se ji reče Življenje

Zbudim se, odprem oči in vidim, da je zunaj še trda tema. Poskušam zaspati nazaj, a mi ne uspe. »Prav, bom pa ta čas izkoristila za meditacijo,« si mislim. Nekaj časa meditiram, nato pa se s tehnikami HSE posvetim še opuščanju čustev, ki so vezana na pretekle neprijetne izkušnje.

Potopljeno v svet tišine me zadane kot strela z jasnega: vsi smo enako pomembni in vse kar obstaja je že celo in popolno. Dve spoznanji o katerih sem že tako veliko prebrala, ki sem ju razumsko že sprejela, a nikoli prej v celoti dojela oz. ponotranjila na način, da bi to lahko tudi živela.

Predstavljate si, da je planet Zemlja sestavljen iz koščkov sestavljanke. Da je sestavljanka dokončana morajo biti vsi delčki zloženi eden ob drugega. Kot puzzle. Če en delček manjka, sestavljanke ne moremo dokončati.

Vsak izmed nas predstavlja en delček takšne sestavljanke, kar pomeni, da smo za njeno dokončanje vsi enako pomembni. V primeru, da to ne bi držalo in bi bila sestavljanka lahko dokončana brez nas, ne bi bili tu. To pomeni, da za svet nismo pomembni le takrat, ko imamo okrog sebe ljudi, ki nam to pomembnost izkazujejo. Pomembni smo že samo zato, ker smo tu na tem planetu, v tem sončnem sistemu, v tej galaksiji. Pomembni smo zato, ker predstavljamo manjkajoči delček sestavljanke, ki se ji reče Življenje.

Ne le, da imamo pogosto občutek nepomembnosti in ločenosti od drugih, pogosto imamo tudi občutek, da nam nekaj manjka. Da takšni kot smo nismo dovolj. Mediji, časopisi, takšne in drugačne smernice nas o tem stalno prepričujejo. In pogosto se jim pustimo prepričati. A vendar smo vsi celota, smo popolni takšni kot smo, z vsemi svojimi »nepravilnostmi« in napakami. Vse stvari, ki jih opazujemo so že cele in popolne same po sebi.

Vzemimo za primer kapljico vode. Sama po sebi že predstavlja celoto. Nič ji ne manjka, ničesar ne potrebuje, da bi jo videli kot celo in popolno. Ne razmišljamo, da mora imeti ob sebi še druge kapljice, ker bo šele potem cela. Prav tako ne razmišljamo, da mora biti večja, manjša, bolj čista, drugačne barve in podobno. Preprosto jo sprejmemo takšno kot je. In ko ta kapljica pade v morje, postane nova celota, imenovana morje. A hkrati še vedno ohrani delček svoje edinstvenosti in z njo obogati morje, del katerega je postala.

Mi vsi kot posamezniki predstavljamo celoto. Da bi bili celi in popolni, ne potrebujemo ničesar ali nikogar. To smo že sami po sebi. Lahko pa, tako kot kapljica vode, postanemo del nove celote in jo obogatimo. V krogu družine, smo del nove celote, v krogu prijateljev prav tako. Kot del skupnosti v kateri bivamo smo ponovno del nove celote. A ne glede na to kateri novi celoti pripadamo, ohranimo delček naše edinstvenosti. Konec koncev je prav ta tista, s katero bomo dopolnili manjkajoči delček sestavljanke, ki se ji reče Življenje.

Z ljubeznijo. ♥

Petra